در این نشست سه روزه که در روزهای 18، 19 و 20 تیرماه در سالن جلسات ساختمان امین مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران برگزار شد، مباحث مهمی چون: مدرسه محوری، حوزه بالنده، برنامه پنج ساله حوزه های علمیه خواهران و موضوع پذیرش حوزه ها، مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
در روز نخست این نشست، مدیران استانی که حداکثر 2 سال از مسئولیت ایشان میگذشت، در کارگاه «رهبری سازمانی» شرکت نمودند.
در این کارگاه 4 ساعته، استاد محترم جناب حجت الاسلام و المسلمین دکتر پیروز موضوعاتی همچون رهبری در مدیریت اسلامی، انواع سبک های رهبری در سازمان، مصادیق رفتاری نرمش و ... ارائه نمودند که مورد استقبال مدیران محترم استانی قرار گرفت.
در روز دوم نشست، کارگاه شش ساعته ای در نوبت صبح و عصر به کارشناسی حجت الاسلام و المسلمین دکتر ابروش، با موضوع برنامه ریزی راهبردی با تمرکز بر اهداف سازمانی مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران، برگزار شد.
از ویژگی های ممتاز و متمایز این کارگاه، مقدماتی بود که مدیران استانی، به مدت 14 روز، با محتوای کارگاه درگیر شده و با پاسخ به سؤالات مندرج در جزوه ارسالی کارگاه، آمادگی جهت حضور فعالانه تری در روز برگزاری کارگاه کسب نمودند.
از دیگر برنامه های اصلی این نشست، سخنرانی مدیر حوزه های علمیه خواهران، حجت الاسلام و المسلمین بهجت پور بود که ایشان در لا به لای سخنان خود تصریح نمودند: «ما دائماً باید همه فعالیتهای حوزه خواهران را در یک افق اجتماعی رصد کنیم، جایگاه حوزه و نقشی که در بستر اجتماعی و فرهنگی از خود ظهور میدهد و تأثیرات اجتماعی که فعالیتهای ما در عرصه اجتماع دارد، باید دائماً رصد شود، چراکه حوزه علمیه برادران و خواهران یک جریان بسته داخلی نیست، بلکه جریانی است که باید با تأثیرات اجتماعی سنجیده شود.
ایشان در بخش دیگری از سخنان خود، به موضوع حوزه بالنده اشاره فرموده و تاکید کردند: حوزه بالنده، حوزهای است که از مدرسه بجوشد، در استان موج گسترده استانی پیدا کند و در مرکز مدیریت به یک برنامه جامع کامل فراگیر تبدیل شود، نگاه مدرسهمحور در برنامه پنج ساله خود نیز، توسعه را مدرسه میداند.
از دیگر سخنرانان این نشست، حجت الاسلام و المسلمین سید محمد واحدی، معاون امور حوزه های علمیه خواهران بودند که به تبیین و تشریح طرح راهبردی مدرسه محوری پرداختند.
وی با بیان اینکه مدرسهمحوری، نقش ویژهای برای مدیران استانی حوزههای علمیه خواهران در نظر گرفته است اظهار کرد: برنامهریزی، سازماندهی، راهبری، حمایت، تأمین و بسیج منابع و امکانات و مخصوصا نظارت بر مدارس، از وظایف تعریف شده برای مدیران استانی در مدرسهمحوری است.
از دیگر برنامه های مهم این نشست، دیدار مدیران استانی با مرجع عالیقدر جهان تشیع، حضرت آیت الله سبحانی (دام عزه) بود. معظم له، امر تبلیغ را رسالت اصلی خواهران طلبه دانسته و افزودند: بسیاری از دروس مانند رسائل و مکاسب بر ای تربیت فقیه است و نیازی نیست که خواهران طلبه، این دروس را فرا گیرند، بلکه خواهران طلبه باید دروسی را بیاموزند که بتوانند در جامعه به تبلیغ بپردازند؛ البته بخشی از خواهران طلبه که استعداد فوقالعاده و توانمندیهای زیادی دارند، میتوانند در زمینههای فقهی، فلسلفه و کلام تحصیل کنند.
پایان بخش برنامه ها، حضور رئیس محترم سازمان تبلبغات اسلامی کشور؛ جناب حجت الاسلام و المسلمین محمد قمی بود که در فضایی صمیمی، مدیران استانی فرصت یافتند تا دغدغه های خود در خصوص نقش سازمان تبلیغات اسلامی در فعال تر نمودن و ساماندهی امر تبلیغ طلاب خواهر را مطرح نمایند.
وی در پاسخ به چالش پدیده مداحان منبری، توضیح دادند: یک فرد غیرحوزوی اشکالی ندارد به عنوان مداح در مجامع مذهبی مورد استفاده قرار گیرد، اما برای تبلیغ و منبرها، باید از مبلغه ها استفاده شود.
لازم به ذکر است بر اساس مصوبه شورای اداری، معاونت امور حوزه ها موظف است و ماموریت دارد تا هر دو ماه یک بار، نشست مدیران استانی را برگزار نماید که این نشست به عنوان اولین نشست در سال 98 برگزار شد.