حجت الاسلام و المسلمین جناب سید محمد واحدی، معاون امور حوزه های علمیه خواهران، ضمن خوش آمد گویی و تبریک ایام پر برکت ولادت پیامبر اعظم (ص) و امام صادق (ع)، روایتی از امیرالمومنین(ع): قِف عِندَ كُلِّ أمرٍ حَتّى تَعرِفَ مَدخَلَهُ مِن مَخرَجِهِ قَبلَ أن تَقَعَ فيهِ فَتَندَمَ؛در برابر هر كارى درنگ كن تا [راهِ] درون شدن و برون آمدن از آن را ، پيش از آن كه در آن وا مانى و پشيمان شوى، نيك بشناسى، بیان نمود و در تبیین آن گفت: پیامبر(ص) و امامان معصوم (ع) خصلتشان این است که با آینده شناسی و در نظر گرفتن افق های پیش رو، تصمیمات و تدابیر لازم را اتخاذ می نمودند. وظیفۀ ما هم به لحاظ تأسی از راه و روش اسوه گان آینده نگری است.«تدبیر و آینده نگری» از ویژگی های انسان های موفق است. این ویژگی، ضامن موفقیت در کارها و شفاف شدن ابهام های آینده است. لذا مدیران استانی و همکاران باید با در نظر گرفتن سیاست تحولی و تغییرات و نیازهای آینده، به دنبال اتخاذ تصمیمات صائب و واقع گرایانه باشند.
سپس ایشان به توجیه برنامه های نشست پرداخته و کارگاه مهارت افزایی و نشست با مرکز برنامه ریزی و نظارت را از برنامه های اصلی این نشست عالمانه و صمیمانه معرفی کرد.
در ادامه جناب حجت الاسلام و المسلمین بهجت پور، مدیر محترم مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران دربارۀ فلسفۀ وجودی و آرمان اصلی تاسیس حوزه های علمیه خواهران، گفت: آرمان بلند حوزه های علمیه این است که بتواند جایگاه امور زنان را در سطح ملی، منطقه ای و بین الملل ارتقاء ببخشد.
سپس ایشان به تبیین گامهای چهارگانه حوزه های علمیه، برای تحقق این آرمان بلند پرداخت و گفت: با شکل گیری حوزه های علمیه خواهران در سال 1376، اولین گام از گامهای چهارگانه برداشته شد و حوزه خواهران به عنوان یک واقعیت عینی در بین حوزه های علمیه مقبولیت یافت و سطوح مختلفی برای آن تعریف شد. گام دوم آن، ارتقاء سطح عمومی به تخصصی در افق منطقه ای و ملی است. در این گام باید بتوانیم دانش عالی را به بخش تربیت دینی، مزین و نیاز علمی در بخش زنان را تامین کنیم. گام سوم تولید دانش و اندیشه از متن ها و درون مایه های حوزه هاست و گام چهارم نیز تحصیل مرجعیت دینی به عنوان گام مستمر و اساسی در این فرآیند متعالی است. اگر این چهار گام محقق شود، می توانیم آن اهدافی که برای حوزه های خواهران در نظر گرفته شده است را با افتخار احراز نماییم .
وی در ادامه بیان داشت که ما هم اکنون در سرآغاز گام دوم هستیم، لذا برای تحقق این گام لازم است که شش اقدام اساسی به انجام برسد: 1- اندیشه والا و کارشناسانه برای استقرار نیروهای سازمانی توانا و تنظیم روابط سازمانی از مدرسه تا مرکز، 2- ارتقاء سطح علمی متون و سرفصلها با اندماج درون مایه های پژوهشی و لحاظ امور تهذیبی و ...، 3- بازنگری در روندها و رویه ها نسبت به تامین اهداف سطوح آموزشی، 4- طراحی هرم دانش حوزه های علمیه برای تحصیل مرجعیت در افق آینده و حضور تخصصی در گام دوم، 5- ایجاد فرصت مناسب برای دیده شدن حوزه های خواهران با لحاظ کارویژه های حوزه خواهران، 6- آسیب شناسی و ارزیابی عوامل موثر در آیندۀ آموزشی، تربیتی، فرهنگی، پژوهشی و ... . با این وصف بجاست تا برنامه ی 5 ساله حوزه را برای ارتقاء از سطح علمی به تخصصی باز طراحی کنیم.
بعد از سخنرانی مدیر محترم حوزه های علمیه، جلسۀ تودیع سرکار خانم جلالی سرپرست سابق اداره کل روابط عمومی، ارتباطات و امور بین الملل و معارفۀ مدیر کل جدید آن اداره، جناب حجت الاسلام و المسلمین جهانگیری برگزار شد و هر کدام از مدیران سابق و لاحق، سخنانی را در جهت معرفی فعالیتهای انجام گرفته و ترسیم افق فعالیتهای آینده توأم با نوآوری در رویکردها و اقدامات آتی ایراد نمودند.
آنگاه با توجه به رویکردها و اهداف متفاوت نشست ها، مدعوین در دو گروه مدیران استانی و رؤسای ساماندهی مدیریت های استانی، از یکدیگر تفکیک شده و ادامه برنامه در دو مکان جداگانه و با توجه به مدعوین ادامه یافت.