در این کارگاه، حجت الاسلام و المسلمین دکتر ابروش، عضو هیئت علمی دانشگاه معارف به عنوان استاد این کارگاه، فرآیندهای برنامه ریزی عملیاتی (تحلیل و ترسیم نمودار شبکه) را در دو نوبت صبح و عصر، به صورت تعاملی و با مشارکت همه شرکت کنندگان در کارگاه ارائه نمود.
برخی عناوین مطرح شده در این کارگاه، عبارتند از:
1. فنون برنامه ریزی عملیاتی؛
2. فن نمودار شبکه؛
3. علائم نمودار شبکه؛
4. اهمیت نگاه فرآیندی به سازمان و فعالیتهای آن؛
5. فرآیندگرایی؛
6. اصول فرآیندنگاری؛
7. روش تدوین فرآیندها؛
8. معیار اثربخشی فرآیندهای سازمانی؛
9. ترسیم نمودار شبکه.
ایشان در تعریف کیفیت فرآیند گفت: مفهومی است که به رضایت مشتری فرآیند مربوط است. میزان رضایتمندی مشتری، معیار و مقیاسی برای اندازه گیری کیفیت فرآیند است و این مشتری میتواند داخل یا بیرون سازمان باشد.
وی همچنین، ضمن یادآوری مباحث قبل، به توضیح موضوع فرآیندها و از جمله آن فرآیندهای برنامه ریزی عملیاتی پرداخت و با بیان موضوعی در رابطه با امور مدارس، از مدعوین خواست که هر یک پیشنهاداتی ارائه و نمودار آن را ترسیم نمایند.
در این کارگاه دو موضوع محوری : بازدید جامع مدارس و ارزیابی فعالیتهای مدارس، مورد بررسی قرار گرفت و مدیران استانی در گروه های شش گانه خود، ابتدا برنامه های عملیاتی جهت تحقق دو موضوع مذکور را به شماره آورده و در ادامه، هر گروه به صورت مستقل نمودار شبکه ای فرآیند عملیاتی موضوع خود را ترسیم کرد و ساعات پایانی کارگاه نیز، به بررسی و تحلیل نمودار شبکه ها توسط استاد، اختصاص یافت.