در دومین روز از نشست مدیران استانی، نشست با مرکز برنامه ریزی و نظارت، منابع انسانی و پشتیبانی و امور حوزه ها، با حضور مدیران استانی و روسای اداره ساماندهی برگزار شد.

شناسه خبر : 83714

1398/08/26

تعداد بازدید : 277

در دومین روز از نشست مدیران استانی، نشست با مرکز برنامه ریزی و نظارت، منابع انسانی و پشتیبانی و امور حوزه ها، با حضور مدیران استانی و روسای اداره ساماندهی برگزار شد.
در نشست با مرکز برنامه ریزی و نظارت، مباحث مهمی چون: تحلیل نظام مفهومی اقتضائات، بررسی ابعاد شاخص ها وسنجه های مرتبط با اقتضائات، بررسی گزارش کمسیون توسعه وبرنامه ریزی وبرنامه های صندوقی سال 97 و ... مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.

حجت الاسلام و المسلمین قمرزاده، رییس مرکز برنامه ریزی و نظارت، ضمن اشاره به اهداف حوزه های علمیه خواهران، به اهم برنامه های آن مرکز اشاره نمود و گفت: برای شناخت وضعیت موجود، هیچ حرکتی در ظرف آینده ما را به نتیجه نمی رساند. آنچه امروز ارائه می شود، در راستای این هدف خواهد بود.

حجت الاسلام و المسلمین مهدوی وفا، کارشناس مسئول گروه نظارت راهبردی، در خصوص برنامه های 5 سال آینده مرکز گفت: مطابق تصمیم 114 شورای سیاستگذاری، 5 مرحله برای تدوین برنامه 5 ساله، در نظر گرفته شده است: 1. تحلیل محیطی وضع موجود؛ 2. تعیین اهداف برنامه 5 ساله؛ 3. تعیین سیاست های برنامه 5 ساله؛ 4. راهکارها و راهبردهای کاربردی؛ 5. برنامه های اجرایی برنامه 5 ساله که شامل نظام تعلیم و تربیت، نظام پژوهش، نظام فرهنگ و تبلیغ و نظام مدیریت و پشتیبانی است.

برنامه بعدی، بررسی عملکرد توسعه و برنامه ریزی استانها برنامه های صندوقی سال 97 بود که حجت الاسلام و المسلمین قمرزاده در این خصوص گفت: این کمیسیونها یکی از مهمترین تدابیر عملیاتی راهبرد مدرسه محوری است. گرچه در نحوه راه اندازی، کاستی هایی وجود داشت، اما صرفنظر از این ضعف‌ها، یکی از تدابیری که همزمان با تولید راهبرد مدرسه محوری، به طور عملیاتی در استانها اجرا شد، تصمیم 216 شورای سیاستگذاری و تعریف این کمیسیون است. در واقع یکی از راههایی که استانها می توانند در فرآیند تصمیم اجرایی کنند، همین بررسی عملکرد توسعه و برنامه ریزی استانها است.

آقای قربانی، سرپرست اداره کل برنامه، بودجه و ارزیابی نیز در این خصوص گفت: یکی از برنامه های کمیسیون، صندوق حمایت از مدارس است و یکی از برنامه های مدارس، ارتقاء مشارکت مدیریت‌های استانی و مدارس علمیه در برنامه ریزی، تصمیم سازی، اجرای طرح و برنامه ها می باشد. ابلاغیه تشکیل کمیسیون به استانها در سال 97، ارسال شد که 27 استان، کمیسیون توسعه و برنامه ریزی را تشکیل دادند.

برنامه بعدی مرکز برنامه ریزی و نظارت، ارائه گزارشی از رویکردها و سیاست های بهبود فرآیندهای اداری و سازمانی بوده که توسط خانم اسلامی تبار، مدیر کل توسعه و تحلیل سیستم های سازمانی ارائه شد. ایشان در این خصوص گفت: بر اساس مباحثی که در جلسات با معاونت امور حوزه ها تشکیل شد، با درخواست رفع ابهام از سوی استان مواجه شدیم و در 5 مسئله موضوعات را دسته بندی کردیم: 1. منابع انسانی واحدهای علمی تربیتی؛ 2. حدود و اختیارات واحدهای علمی تربیتی؛ 3. تاسیس و انحلال واحدهای علمی تربیتی؛ 4. اداره واحدهای علمی تربیتی و 5. منابع مالی واحدهای علمی تربیتی که در هر 5 محور، جلساتی با معاونت‌های مربوطه تشکیل و موضوعات مورد بحث و گفتگو قرار گرفت.

موضوع بیمه نیروهای انسانی نیز از دیگر مباحث مطرح شده در نشست بود که توسط آقای احمدی مدیر کل امور پشتیبانی و توسعه منابع پایدار و حیدری اصل، کارشناس برنامه ریزی و اعتبارات، از معاونت منابع انسانی و پشتیبانی تبیین گردید و گزارشی از آمار مالی و بیمه ای مدیریت های استانی ارائه شد.

در ادامه، حجت الاسلام و المسلمین سید محمد واحدی، معاون امور حوزه های علمیه خواهران، سه موضوع نشست های فصلی، بازدیدها و ارتقاء سطح هیئت امنا را سه مبحث قابل طرح در این دوره دانست و سپس نکات کلیدی مرتبط با مسئولیت های مدیریت های استانی را تبیین نمود.

رییس اداره برنامه ریزی معاونت امور حوزه های علمیه خواهران، جناب حجت الاسلام و المسلمین نصیری پور نیز ضمن تبیین اهم وظایف هیئت امنا، در خصوص مصوبات مربوط به آنان گفت: آنچه که به طور رسمی به تمام مدیریت های استان ابلاغ شد، یک مصوبه است که در سال 95 ابلاغ و در سال 97 و 98 بازبینی و اصلاح شده است که در شرح وظایف ها تغییری صورت نگرفته است.

پایان بخش برنامه ها، حضور مدیر محترم مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران، حجت الاسلام و المسلمین بهجت پور و حجت الاسلام و المسلمین قرائتی بود. حجت الاسلام و المسلمین قرائتی در خصوص علم گفت: سه علم داریم: 1. علم مفید یعنی علمی که در آن رشد باشد؛ 2. علم مضر یعنی علمی که در آن رشد نباشد؛ 3. علم خنثی که دانستن آن نه مفید است و نه مضر.

حجت الاسلام و المسلمین بهجت پور نیز نکاتی را بیان داشتند و در خصوص انتظارش از معاونت امور حوزه ها گفت: ده استان درگیر محرومیت و مسائا خاص هستند، انتظار از امور حوزه ها این است که برای این ده استان، به طور خاص برنامه ریزی کنند، چرا که برخی از استان‌ها با برنامه هایی که برای همه استانها در نظر گرفته می شود، به نتیجه نمی رسد و باید برنامه های ویژه خود را داشته باشند.