سومین نشست مدیران حوزه های علمیه خواهران سراسر کشور در سال 1402 در اصفهان

گزارش سومین نشست مدیران استانی در سال 1402

شناسه خبر : 137629

1402/08/07

تعداد بازدید : 44

گزارش سومین نشست مدیران استانی در سال 1402
صحبت های مدیر حوزه علمیه خواهران استان اصفهان، نماینده ولی فقیه استان اصفهان، رئیس شورای سیاستگذاری حوزه های علمیه خواهران و مدیر حوزه های علمیه خواهران در سومین نشست مدیران استانی حوزه های علمیه خواهران سراسر کشور در سال 1402 در استان اصفهان

حجت الاسلام عبداللهی‌نژاد گفت: ۳هزار و ۶۴۰مبلغ خواهر و ۲هزار و ۲۳۱مبلغ فعال داریم که دسته‌ای تخصصی در رشته‌ای خاص و دسته‌ای مبلغین عمومی در فصل تبلیغ مشغول تبلیغ هستند.

به گزارش روابط عمومی حوزه علمیه خواهران استان اصفهان، حجت الاسلام والمسلمین احمد عبداللهی‌نژاد در اجلاس مدیران استانی حوزه های علمیه خواهران که در دانشگاه اصفهان در حال برگزاری است، با اشاره به سبقه اصفهان در زمینه علم و دانش اندوزی و شمار شهدای این خطه، اظهار داشت: یک ششم شهدای روحانی کشور متعلق به اصفهان است و گلزار شهدای اضفهان دومین گلزار شهدای جهان اسلام می‌باشد که این وظیفه ما را بسیار سخت‌تر می‌کند.

وی با بیان اینکه این شهدا تربیت یافته علما هستند و ما بر سر سفره علما نشسته‌ایم، افزود: در باب علم در ۴۰۰سال اخیر تعداد علمای بزرگ اصفهان در فقه، فلسفه، حدیث و تفسیر و غیره بی‌شمار است و علاوه بر آن اصفهان همواره از نعمت بانوان عالمه نیز برخوردار بوده و شخصیت‌هایی همانند ام الفارسیه اولین بانوی مسلمانی که حتی گفته شده این بانو سلمان فارسی را به سمت پیامبر اکرم(ص) هدایت کرد.


مدیر حوزه علمیه خواهران استان اصفهان با اشاره به نام تعدادی از بانوان عالمه و فرهیخته دینی اصفهان، گفت: برخی از این بانوان عالمه اصفهانی و یا بانوانی که از نظر اجتماعی جایگاهی داشتند مدرسه علمیه ساختند و زمانی که این مدارس را می‌ساختند نیز موقوفاتی برای آن در نظر می‌گرفتند و لذا امروز ما بر سر چنین سفره‌ای نشسته‌ایم و این ظرفیت بسیار عظیم تکلیف را بسیار سخت کرده است.


 وی اضافه کرد: امروز در اصفهان ۵۵واحد آموزشی فعال در سطح استان داریم و حدود ۵هزار طلبه در حال تحصیل و ۸هزار و پانصد طلبه نیز فارغ التحصیل و در سال جاری در بخش پذیرش یک هزار و ۲۹۶نفر ثبت نام و ۹۱۹نفر شرکت در آزمون و ۶۱۵نفر پذیرفته شده داشتیم.


حجت الاسلام والمسلمین عبداللهی‌نژاد عنوان کرد: ۳هزار و ۶۴۰مبلغ خواهر دارای برنامه تبلیغی و ۲هزار و ۲۳۱مبلغ فعال داریم، که دسته‌ای از مبلغین تخصصی در رشته‌ای خاص بوده و دسته‌ای نیز مبلغین عمومی در فصل تبلیغ مشغول تبلیغ هستند.


وی به راه اندازی مرکز مشاوره در اصفهان اشاره کرد و یادآور شد: این مرکز که چند سالی است در اصفهان فعال شده، طلاب، غیرطلاب و خانواده‌های طلاب به آن مراجعه می‌کنند و از اساتید حوزه و دانشگاه در این مرکز بهره گرفته می‌شود، با مرکز خدمات نیز در ارتباط است.

مدیر حوزه علمیه خواهران استان اصفهان، یکی از مسائل مبتلابه حوزه‌های علمیه را عدم استمرار پژوهش و تبلیغ پس از آموزش طلاب عنوان کرد و ادامه داد: از چند ماه پیش در اصفهان جلساتی داشتیم و به این نتیجه رسیدیم که زمانی که طلبه وارد حوزه می‌شود، هم‌زمان، پرونده آموزشی، پژوهشی و تبلیغی برای طلبه باز شود و برای این موضوع یک طرح کوتاه مدت و یک طرح بلند مدت نیز داریم.

نماینده ولی فقیه در اصفهان:

شرط تربیت فرزندان متدین، توجه به تربیت بانوان است/ در راستای تبلیغ فعالیت های مجدانه شکل بگیرد

آیت الله طباطبایی نژاد با بیان این که شرط تربیت فرزندان متدین، توجه به تربیت بانوان است، گفت: تا زن متدین نباشد فرزند متدین تربیت نمی شود و بسیار ارزشمند است اگر ما بتوانیم خواهران مبلغ تربیت کنیم.

به گزارش روابط عمومی حوزه علمیه خواهران استان اصفهان، آیت‌الله سید یوسف طباطبایی‌نژاد نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اصفهان امروز ۱۵مهرماه ۱۴۰۲در اجلاس مدیران استانی حوزه های علمیه خواهران کشور که در استان اصفهان در حال برگزاری است، ضمن خیر مقدم به مدیران و دست‌اندرکاران حوزه‌های علمیه خواهران، گفت: یکی از کارهای بسیار بزرگ و با عظمت که در جمهوری اسلامی انجام گرفت تاسیس مدرسه علمیه خواهران است.

وی ادامه داد: درست است که نمی‌خواهیم مرجع داشته باشیم ولی می خواهیم مادر و استاد خوب داشته باشیم که در حال حاضر در آموزش و پرورش به آن نیاز هست و همه اعتراف می کنند که این افراد مقدم بر دیگران هستند.

نماینده ولی فقیه در اصفهان اظهار کرد: کار بسیار ارزشمندی است که بتوانیم خواهران را در مسیر تعلیم و تربیت در حوزه علمیه جذب و هدایت کنیم تا سواد دینی پیدا کنند تا براساس آیه ۱۲۲سوره توبه که شاید بتوان گفت بر ایشان هم اطلاق می‌شود بتوانند خانم ها را به زبان خاص خودشان راهنمایی کنند.

وی با اشاره به حسن تربیت خواهران در علوم دینی و تربیت زنان متدین در این‌مسیر خاطرنشان کرد: تا زن متدین نباشد فرزند متدین تربیت نمی شود و بسیار ارزشمند است اگر ما بتوانیم خواهران مبلغ تربیت کنیم.

آیت الله طباطبایی نژاد در خصوص اتلاف نشدن وقت طلاب در حوزه‌های علمیه، تصریح کرد: گاهی وقت با خواندن مکاسب و خارج تلف می شود و این امر لزومی ندارد.

وی ادامه داد: قرار از خرج هزینه در منبرها و مساجد یادگیری مسائل دینی است ولی در همین راستا اگر یکسال خانم ها در حوزه طلبگی و تربیت دینی و تبلیغی حضور پیدا کنند از ۵۰سال نشستن پای منبر برای ایشان که مادران آینده هستند بهتر است.

نماینده ولی فقیه با اشاره به این که در حوزه‌ها بیشتر باید روی مسایل تبلیغی و اعتقادی طلاب خواهر کار شود گفت: واجب این نیست که طلاب فقه مکاسب بلد باشند بلکه در حال حاضر اگر خانمی بتواند فقه تحریر الوسیله را خوب درک کند کافی است و بقیه امور را باید روی اعتقادات و تفسیر و فهم و حفظ نهج البلاغه پایه گذاری شود.

آیت الله طباطبایی نژاد با ابراز تاسف از عدم فعالیت مجدّانه در راستای تبلیغ طلاب، افزود: متاسفانه در حوزه‌های علمیه روی مسئله تبلیغ خیلی کم کار کرده‌ایم در حالی که عرب و ترک ایرانی داریم، نتوانستیم کاری کنیم تا بتوانند در کشورهای عربی سخنرانی و تبلیغ کنند.

 

وی در ادامه اظهار کرد: در قم باید مدرسه‌ای تبلیغ تاسیس شود که پس از خواندن پایه ۱۰مایه تبلیغی از جمله شعر و متن و روایت به ایشان داده شود و به عنوان یک فن مبلغ زن و مرد به زبان‌های ترکی و عربی تربیت کنند.

مدیر حوزه علمیه اصفهان در پایان سخنان خود به ساختن مبلغ اشاره کرد و بیان کرد: تبلیغ که می‌گوییم یعنی باید مبلغ بسازیم که متاسفانه مبلغ‌ساز نیستیم و در این راستا حداقل دفتر و سازمان تبلیغات مبلع ساز و تربیت‌کننده باشند سازمان تبلیغات سازنده و تربیت کننده باشند و نحوه حرف زدن و لباس پوشیدن و... را به ایشان آموزش بدهند.

آیت‌الله مقتدایی:

هویت‌بخشی به مبلغان از مهم‌ترین وظایف رؤسای حوزه‌های علمیه است

رئیس شورای سیاست‌گذاری حوزه‌های علمیه خواهران گفت: مواردی از جمله هویت‌بخشی به مبلغان، ایجاد بسترهای تبلیغی برای خواهران و ایجاد بانک اطلاعاتی مبلغان از جمله وظایفی است که روسای حوزه‌های علمیه خواهران به دوش دارند.

به گزارش روابط عمومی حوزه علمیه خواهران استان اصفهان، آیت‌الله سید مرتضی مقتدایی امروز ۱۵مهرماه ۱۴۰۲در آئین افتتاح اجلاس مدیران استانی حوزه‌های علمیه خواهران کشور که در استان اصفهان در حال برگزاری است، اظهار کرد: موضوع تبلیغ موضوعی قابل اهمیت است و در این راستا هرکدام از افراد حاضر در جلسه باید در خصوص دایر کردن مقدمات تبلیغ توجه داشته باشند.

وی با اشاره به اهمیت تبلیغ از زمان صدر اسلام افزود: زمانی که پیامبر اکرم (ص) متولد شدند، از همان زمان علاقه خود را به ذات مقدس پروردگار ابراز کردند و در ادامه این مسیر مبعوث شده و تا سه سال مخفیانه تبلیغ می‌کردند.

رئیس شورای سیاست‌گذاری حوزه‌های علمیه خواهران ادامه داد: پس از مدتی پیامبر (ص) دعوت خود را اعلام و امیرالمومنین و حضرت خدیجه (س) جزو اولین نفرات در قبول این دعوت بودند.

وی با تاکید بر اهمیت ساماندهی حوزه‌های علمیه خواهران گفت: طلاب خواهر آماده برای تلاش و فعالیت در این عرصه هستند و در این راستا حضور بیش از ۱٠٠هزار نفر از خواهران که درس طلبگی خوانده‌اند و آماده تبلیغ هستند، ظرفیتی بزرگ است.

آیت‌الله مقتدایی در خصوص وظایف مدیران حوزه‌های علمیه اظهار کرد: مواردی از جمله هویت‌بخشی به مبلغان، ایجاد بسترهای تبلیغی برای خواهران، ایجاد امنیت شغلی، جذب طلبه از ابتدای ورود به حوزه با هدف تربیت مبلغان، ارائه گواهی پس از کسب مهارت‌های تبلیغی و ایجاد بانک اطلاعاتی مبلغان از جمله وظایفی است که رؤسای حوزه‌های علمیه خواهران به دوش دارند.

 

وی یادآور شد: طلاب باید به مسائل دینی و احکام آشنا باشند و در ادامه از آن‌ها خواسته شود در مسیر تبلیغ از این دانسته‌ها استفاده و آن‌ها را تبلیغ کنند.

لزوم اولویت قرار دادن موضوع فرهنگ در سطح حوزه‌های علمیه

دبیر شورای سیاست‌گذاری حوزه‌های علمیه خواهران گفت: در برنامه‌ریزی‌ها باید به این نکته توجه کرد که فرهنگ در اولویت تمام امور قرار گیرد.

به گزارش روابط عمومی حوزه علمیه خواهران استان اصفهان، حجت‌الاسلام والمسلمین رسول هاشمی دبیر شورای سیاست‌گذاری حوزه‌های علمیه خواهران امروز ۱۵مهرماه ۱۴۰۲در آئین افتتاح اجلاس مدیران استانی حوزه‌های علمیه خواهران کشور که در استان اصفهان در حال برگزاری است، با بیان اینکه موضوع کانونی این نشست موضوع تبلیغ است، اظهار کرد: وضعیت ما در عرصه تبلیغ بر کاغذ خوب است، اما زمانی که وارد حیطه اجرا می‌شویم، با اشکالاتی مواجه می‌شویم.

وی افزود: حیطه‌های اصلی فعالیت ما موضوعات تعلیم و تربیت، پژوهش، تبلیغ و پشتیبانی است که در این راستا به دغدغه‌های موجود پرداخته شده است، اما زمانی که به مرحله اجرا می‌رسیم، نگرانی‌ها بروز می‌کند و شاهدیم که کل فرهنگ، حدود ۲درصد بودجه را به خود اختصاص داده است.

دبیر شورای سیاست‌گذاری حوزه‌های علمیه خواهران گفت: شورای سیاست‌گذاری موظف است برای تأمین منابع مناسب و برای کنشگری منابع خود را از منابع ملی کشور تأمین کند و بخش قابل توجهی از منابع در استان‌ها متمرکز است.

وی یادآور شد: ارتباط مستمر مدیران استانی با دستگاه‌ها امکان تقویت حوزه‌های علمیه خواهران را فراهم می‌کند و امید است مدیران به این موضوع توجه ویژه داشته باشند.

حجت‌الاسلام والمسلمین هاشمی تاکید کرد: در برنامه‌ریزی‌ها باید به این نکته توجه کرد که فرهنگ در اولویت تمام امور قرار گیرد.

وی با اشاره به پروژه‌های در دست احداث حوزه‌های علمیه در سطح کشور گفت: باید از هم‌اکنون برای پروژه‌های سال آینده نیز برنامه‌ریزی کرد.

مدیر حوزه‌های علمیه خواهران تأکید کرد:

اهمیت حضور حداکثری در انتخابات/ دیدگاه حوزه‌های علمیه خواهران در بحث انتخابات، حمایت و تقویت اصل نظام است

حجت‌الاسلام والمسلمین فاضل گفت: حوزه‌های علمیه خواهران در بحث انتخابات ورود به جریان سیاسی خاص نخواهد داشت و اصل انتخابات و حضور حداکثری مردم در این مسیر را دنبال می‌کند.

به گزارش روابط عمومی حوزه علمیه خواهران استان اصفهان، حجت‌الاسلام والمسلمین مجتبی فاضل، مدیر حوزه‌های علمیه خواهران امروز ۱۵مهرماه ۱۴۰۲در اجلاس مدیران استانی حوزه‌های علمیه خواهران کشور که در استان اصفهان در حال برگزاری است، به اهمیت انتخابات اشاره کرد و اظهار داشت: انتخابات یکی از مهم‌ترین دستاوردهای نظام اسلامی است و باید مورد اهتمام ویژه قرار بگیرد.

وی با بیان این که امسال، انتخابات مجلس خبرگان رهبری و مجلس شورای اسلامی را پیش رو داریم که در نگاه دیگران این موضوع و حضور حداکثری مردم، مشروعیت نظام اسلامی را نشان می‌دهد، افزود: انتخابات مجلس خبرگان رهبری به دلیل فعالیت ویژه این مجلس در بحث انتخاب رهبری به عنوان رکن و محور اصلی نظام و نظارت بر فعالیت‌های رهبر انقلاب، دارای اهمیتی دوچندان بوده و توجه به این مهم ضروری است.

مدیر حوزه‌های علمیه خواهران تأکید کرد: حوزه‌های علمیه خواهران در بحث انتخابات ورود به جریان سیاسی خاص نخواهد داشت و اصل انتخابات و حضور حداکثری مردم در این مسیر را دنبال می‌کند.

وی با بیان این که ورود مدارس علمیه خواهران به جریانات خاص سیاسی در بحث انتخابات قابل قبول نخواهد بود، ادامه داد: حمایت و تقویت اصل نظام مورد انتظار است و مدارس علمیه نیز باید در این عرصه گام بردارند.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین فاضل در پایان از تلاش‌های مدیران کنونی، سابق و اسبق حوزه علمیه خواهران استان اصفهان تقدیر و تشکر کرد.

 

زیارت قبور علماء در تخت فولاد اصفهان:

 

زیارت مقبره علامه مجلسی رحمه الله علیه و بانو مجتهده امین  :

 

دیدار با مرجع عالیقدر حضرت آیت الله مظاهری (دامت برکاته)  :